Savjeti stručnjaka: Najbolji Davines proizvodi za kosu

Šamponi za kosu prvenstveno čiste i tretiraju probleme vlasišta pa je bitno na temelju toga odabrati svoj idealni proizvod. S druge strane, regeneratori njeguju dužinu kose, dok maske, teksturom bogatije i kremastije od regeneratora, obiluju hranjivim i njegujućim sastojcima koji vam mogu pomoći transformirati i obnoviti kosu u kratkom roku. Hladnoća, suhi zrak uvjetovan grijanjem, kupanje u moru, ali i dodatno isušivanje svakim korištenjem pegle ili sušila za kosu utječu na stanje kose i ona postaje beživotna, ispucala i bez sjaja.

Kada pričamo o kosi, teško je u moru proizvoda na tržištu odlučiti što probati. Zato smo pitali stručnjakinje, Davines edukatoricu Nikolinu Perković iz frizerskog studia Nikas, da izdvoji maske za kosu koje su ultimativni favorit njezinim klijenticama i pomogne vam odabrati vašu iduću najdražu masku. Mateja Elez, frizerka i stilistica za kosu, je s nama podijelila svoje osobno iskustvo korištenja i Davines favorite. Davines smo odabrali kao dio Opposite asortimana zbog njihove originalnosti, učinkovitosti i široke ponude koja pokriva potrebe baš svakog tipa kose.

Piše: Nikolina Perković

Davines Essential hair care LOVE CURL maska

Ova je maska odličan odabir za valovite do jako kovrčave kose. S ekstraktom i mirisom badema uspješno ukroćuje, omekšava i hidratizira dehidriranu vlas te nemirnu i neukrotivu kovrčavost. Masku je potrebno držati 10 do 15 minuta na opranoj i ručnikom prosušenoj kosi. LOVE CURL maska je spas za kosu uvijek, pogotovo nakon ljeta, tijekom sezone grijanja i u proljeće kada kosi nedostaje vlage.

Davines Love Curl maska za kovrčavu kosu

 

Davines Essential hair care NOUNOU maska

NOUNOU masku bih preporučila za jako tretiranu i lomljivu kosu, npr., za dugu, nježnu kosu koja ima izbijeljene pramenove. Već sam naziv, NOUNOU, asocira da je riječ o hranjivoj, nourishing maski. Ekstrakt rajčice iz maske prekrasno popunjava vlas dajući joj čvrstoću i njegu. Davines NOUNOU masku vole sve klijentice koje tretiraju kosu izbjeljivanjem ili imaju balayage jer im vraća kosu u elastično stanje.

Piše: Mateja Elez

Davines Natural Tech proizvodi su bazirani na prirodnim sastojcima, a namijenjeni profesionalnoj salonskoj terapiji vlasišta. Zahvaljujući specifičnom dodatku ekstrakta borovnice, koja je bogata polifenolima i saharidima, osiguravaju snažno protuupalno djelovanje.

Kako uvijek treba prvo poći od problematike samog vlasišta pa tek onda dužine, tako sam se i ja odlučila baš za Natural Tech Calming Shampoo. Prvo pranje kose s ovim šamponom je bilo iznenađujuće jer sam očekivala da će mi kosa biti "oštra" pod rukom ali nije, samo pranje je jako ugodno. Šampon nema preintenzivan miris, dapače, vrlo je ugodan. Osjećaj nakon pranja je onaj koji svi priželjkujemo, a to je čisto vlasište, osjećaj da smo oprali sve naslage koje se talože od samih preparata, laka za kosu, znoja, zraka itd. Osjećaj čistoće. Kosu uvijek šamponiram dva puta, prvi put kao pretpranje i drugi put kao glavno pranje. Kosa poslije samog šampona nije kruta, što je veliki plus.

Davines Natural Tech Calming Shampoo šampon za osjetljivo vlasište

Nakon što sam oprala kosu slijedi nanošenje maske. Odlučila sam se za hranjivu čudotvornu masku Davines Nourishing koja je namijenjena za suhu i lomljivu kosu. Bogata formula pruža iznimnu vlagu i njeguje kosu. Čini je gipkom i pomaže u raspetljavanju i najneukrotivije kose. Preporučuje se za gustu ili kovrčavu kosu. Sadrži biljni keratin, kombinaciju rižinih proteina i mješavine aminokiselina, te Biacid Bond Complex, kombinaciju molekula koju su razvili Davines Research and Development Laboratories.

Ono što je meni osobno bitno nakon maske je to da ne osjetim težinu na kosi, a opet želim da napravi svoj posao. Ova maska je to i napravila. Kosa je nakon nanošenja maske lako raščešljiva i nahranjena. Ono što je jako bitno je da kosu što više iscijedite od viška vode kako maska ne bi samo skliznula niz vlas, te ostavite da odradi svoj posao najmanje 5-10 minuta.

Moje osobno iskustvo s ova dva proizvoda je za preporuku svakome tko ima osjetljivo vlasište, a istovremeno suhu dužinu kose. Kosa je nakon pranja dobila ono što je i željela: Čisto, hidratizirano vlasište te nahranjene dužine kose bez osjećaja težine. Ja sam prezadovoljna.