Njega kože - za muškarce!

Skincare ne bi trebao biti rezerviran samo za žene - svakoj koži je potrebna njega kako bi postala svoja najbolja i najzdravija verzija. Potaknuti vašim upitima može li se u Oppositeu pronaći kozmetika za muškarce, odlučili smo popričati s Lukom, pravim skincare znalcem koji svoja iskustva s kozmetičkim proizvodima obično dijeli na svom Instagram profilu @groovy_skin.

Piše: Luka Mandir

Riječi koje i ne čujemo toliko često, jer jednostavno je tako - muškarci se ne njeguju, to im nije potrebno, a oni rijetki koji to rade, rade to po skrivećki. Još uvijek, svojevrsna tabu tema, ali srećom, možemo vidjeti sve više muškaraca koji prihvaćaju skincare, pričaju o njemu i ono najvažnije - rado ga koriste. 

Na stranoj sceni, najpoznatiji skincare blogeri su upravo muškarci, a neki od njih imaju već i svoje linije proizvoda, što je dokaz kako je briga o njezi kože univerzalna i trebala bi postati dio svačije rutine. Skincare rutina u rutini.

Opposite njega za muškarce

Po čemu se koža muškaraca razlikuje?

Zapravo, ne po puno toga - nešto je deblja, otpornija te više nailazimo na masnije tipove kože, ali osim toga, potrebno joj je sve što i ženskoj koži, odnosno koži općenito. Pričajmo o koži generalno.

Ali gdje početi i kako potaknuti muškarce na njegu?

Cijela rutina bi trebala i može biti minimalistička - učinkoviti čistač, povremeni piling uz stalnu hidrataciju, te najbitnije, zaštita od sunca.

Ja volim dva u jedan proizvode, koji rade više stvari odjednom, i pri tome štede vrijeme i smanjuju konfuziju oko redoslijeda nanošenja. Upravo taj minimalizam privuče mušku populaciju, uz naravno prve vidljive rezultate odabirom pravilnih proizvoda.

Jedna od najučinkovitijih umivalica koju sam probao jest Skintegrin “vodozemac” Amphibian - sigurna formulacija, koja će očistiti kožu bez isušivanja, a prikladna je i za jutarnju i večernju rutinu.

Tijekom dana, hidrataciju će pružiti Skintegrin Solar I - čija je primarna uloga - zaštita od sunca. Lagani fluid, koji pruža visoku zaštitu od sunca, štiti kožu od dehidracije i zagađenja iz okoliša te ju uz to obnavlja i jača njezinu barijernu funkciju. 

I to bi bilo sve tijekom dana.

Navečer, ponoviti postupak čišćenja te uvesti piling, ali ne klasični mehanički, koji često to radi grubo i neučinkovito, nego kemijski, u vidu pametno odabranih kiselina. Za masnu, otpornu kožu, koja je sklona začepljenim porama ili narušenoj teksturi, salicilna kiselina imat će najviše učinka. Novi serum Geek & Gorgeousa - Porefectly Clear ima direktnu i nadasve učinkovitu formulaciju, koja dubinski čisti pore, zaglađuje teksturu i smanjuje sve upalne procese. 

Za zreliju kožu, koja ima poneko oštećenje od sunca - razne mrljice uz neujednačen ten, bolja opcija bit će proizvodi s AHA kiselinama od kojih bih istaknuo Skintegrin Lumion. Baziran na kompleksu mliječne i glikolne kiseline, uz umirujuće sastojke, nježno će ukloniti površinski mrtve stanice i otkriti novu kožu, koja je izgubila ono “sivilo” i dolazi sa sve manje diskoloracija. Ako smatrate da vam trebaju obje vrste kiselina, potentni Clarion iz Skintegre spojio je najbolje iz oba svijeta - salicilnu i glikolnu za maksimalni učinak.

Opposite Clarion ili Lumion

Večernju rutinu završiti za hidratacijom - serumske emulzije poput Skintegrine Spectre su izrazito lagane, pružaju nemasnu hidrataciju te obnavljaju kožu tijekom noći.

Došli smo do brojke od 5-6 proizvoda za cjelokupnu jutarnju i večernju rutinu, od kojih se svi brzo nanose, ne mora se ništa i nikoga čekati, a prvi rezultati dolaze jako brzo.

Nije potrebno puno kako bi koža izgledala njegovano, lijepo i na kraju dana - zdravije. 

Također, nikad nije ni prekasno za stvaranje skincare rutine, a vaša bolja koža udaljena je možda za samo “dvije kremice”.