Najučinkovitiji retinaldehidi na tržištu

Retinaldehid (ili, popularnije, retinal) je sastojak kojeg sve češće viđamo u kozmetičkim proizvodima na policama, i to s razlogom. 

Retinal je dio moćne skupine sastojaka, retinoida (derivata A vitamina), koja ima klinički dokazano višestruko djelovanje; istovremeno tretira akne i usporava vidljivo starenje kože; potiče proizvodnju kolagena i elastina, povećava čvrstoću kože te ujednačava pigmentacije.

Impresivno, zar ne?

Za razliku od retinola, koji predstavlja nježniji oblik retinoida za korištenje kod početnika, retinal je idealan za iskusne korisnike, odnosno kože koje su već naviknute na blaži oblik sastojka i žele brže i konkretnije rezultate.

Kontinuiranim korištenjem proizvoda s retinalom možete očekivati manje diskoloracija (hiperpigmentacijskih i onih koje zaostaju za prištićima), manje akni i komedona, zategnutu, čvrstu kožu, smanjenu dubinu bora, sužene pore i glađu teksturu.

Pripazite na nuspojave i koristite SPF!

Kod uvođenja proizvoda s retinalom u rutinu njege lica postoji mogućnost javljanja crvenila, suhoće i ljuštenja. Ove nuspojave mogu se umanjiti postupnim povećavanjem tolerancije kože. Upravo zato, korištenje se u početku ograničava na dva puta tjedno, a preporuka je uvijek krenuti s nižom koncentracijom sastojka u proizvodu. Kako će se koža navikavati na sastojak, tako se može pojačavati i učestalost korištenja. Bitno je znati da retinoidi općenito nisu preporučljivi za korištenje tijekom trudnoće i dojenja pa u tom periodu odaberite nježnije alternative.

Geek & Gorgeous A-Game serum retinaldehid

Opposite preporučuje:

NOVO: Avène Cleanance Women Noćna krema za zaglađivanje

Ovaj novi proizvod iz Avène laboratorija dolazi nam umjesto njihove, sada već kultne, TriAcnéal EXPERT emulzije i namijenjen je za tretiranje trajnih nepravilnosti i ožiljaka te akni u odrasloj dobi budući da ujedno djeluje na znakove starenja kože. Hidratantna, neljepljiva tekstura se lako i brzo upija u kožu, a koža s vremenom postaje glatka, vidljivo užih pora i bez masnog sjaja.

Geek & Gorgeous A-Game 5 0.05% Retinal serum

Retinal srednje jačine u ovom Geek & Gorgeous serumu tretira sve znakove starenja na koži, dok je istovremeno nježniji prema njoj i idealan za sve vas koji se tek susrećete s ovim sastojkom. Prikladan je za sve tipove kože, ali lagana, fluidna tekstura posebno će odgovarati vlasnicima normalne i masne kože.  

Geek & Gorgeous A-Game 10 0.1% Retinal serum

Geek & Gorgeous A-Game 10 namijenjen je za korištenje na koži koja je već navikla na korištenje retinoida jer sadrži snažnu dozu retinala u koncentraciji od čak 0.1%. Redovitim korištenjem ovog proizvoda koža postaje vidljivo čvršća, elastičnija, zaglađenija i ujednačenog tona.