Kako obnoviti suhu kosu bez odlaska u salon?

Vaša je kosa suha i oštećena, sklona pucanju i beživotna? Pružite joj više pažnje! 

Isušena kosa čest je problem zbog oštećenja nastalog pod utjecajem vanjskih faktora, poput sunca, korištenja toplinskih električnih uređaja, hladnoće, prečestog pranja i bojanja i slično, ali ona može biti i prirodno suha zbog problema s vlasištem koje ne proizvodi dovoljno sebuma čija je uloga zaštita kose i očuvanje njezinog zdravlja. 

Za početak, smanjite tretiranje kose bojama te korištenje sušila za kosu i pegle za ravnanje, a kada ipak morate koristiti električne uređaje, ne zaboravite kosu zaštititi od njihove topline proizvodom poput Davines MELU hair shield spreja koji štiti strukturu kose pod utjecajem topline, hrani i njeguje te kosu čini mekom i sjajnom.

Uz šampon i regenerator ciljano namijenjen suhoj kosi, dodajte masku koja će kosu nahraniti i pružiti joj mekoću, a njegu završite uljem nakon pranja koje će pomoći zaštititi kosu od mehaničkih oštećenja.

Osim njege izvana, na zdravu i lijepu kosu možete utjecati i pravilnom prehranom bogatom željezom, kalcijem, biotinom, omega masnim kiselinama, selenom, antioksidansima… Dodaci prehrani danas dostupni na tržištu sadrže optimalnu kombinaciju ovih sastojaka koji oporavljaju i revitaliziraju kosu.

Opposite njega suhe kose

Opposite preporučuje

Davines NOUNOU linija: NOUNOU šampon, regenerator i maska imaju iznimna hranjiva svojstva zahvaljujući ekstraktu rajčice koja je bogata proteinima, ugljikohidratima i antioksidansima. NOUNOU proizvodi njeguju i obnavljaju kosu te joj daju punoću.

Macadamia Healing Oil Treatment: Hranjivo ulje za kosu koje sadrži mješavinu ulja makadamije i argana te vitamin E koji dugotrajno hrane kosu i pružaju iznimnu glatkoću, mekoću i prirodni sjaj.

Almagea Sunlove Skin+: Ovaj suplement sa snažnim antioksidativnim djelovanjem sadrži prirodni astaksantin (6,6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10 i lutein koji sinergijski djeluju s visokovrijednim biljnim uljima boreča i argana u svrhu očuvanja zdravlja cijelog organizma. Selen je jedan od ključnih mikronutrijenata koji doprinosi održavanju zdrave kose, pospješuje njezin rast i njezino obnavljanje.

Almagea Sunlove Skin+