Fokus na formulu: Što je tako magično u Skintegra Clarionu?

Skintegra Clarion je jedan od Opposite bestsellera kojeg više nije niti potrebno posebno predstavljati, ali danas vam donosimo više detalja o njegovim sastojcima i kakva je to čarobna formula zaslužna za tako dobre rezultate. Skintegra je brend poznat po pomno osmišljenim kombinacijama aktivnih i biljnih sastojaka koji se međusobno upotpunjuju i djeluju sinergijski te tehnološki naprednim formulacijama za specifične probleme kože.

 

Skintegra Clarion ima minimalistički popis sastojaka, ali u vrlo snažnim koncentracijama, što ga čini izuzetno potentnim proizvodom. Osmišljen kao kemijski piling, ciljano je namijenjen mješovitim i masnim kožama koje su sklone začepljenim porama i nepravilnostima poput akni i mrljica koje iza njih zaostaju. Zvijezde ovog eksfolirajućeg seruma su definitivno salicilna kiselina (BHA) u klinički dokazanoj, maksimalnoj koncentraciji od 2% i glikolna kiselina u koncentraciji od 4%. Zahvaljujući kiseloj bazi (pH 3,3-3,6) Clarion djeluje keratolitički, odnosno uklanja odumrle stanice s površine kože, otkrivajući nove i svježe stanice.

Skintegra Clarion kemijski piling

Salicilna kiselina je jedina kiselina topiva u mastima, zbog čega učinkovito prodire duboko kroz sebum, odčepljuje pore i pomaže s regulacijom pretjeranog mašćenja. Upravo se zato preporučuje pojedincima s masnim tipom kože koji su automatski skloniji čepljenju pora i, posljedično, aknama. Osim toga, salicilna kiselina ima protuupalno, antibakterijsko i antiseptičko djelovanje.

Glikolna kiselina također pridonosi poboljšanju funkcije kože sklone aknama: osim što potiče staničnu izmjenu, djeluje na površinske pigmentacije (mrlje od akni i hiperpigmentacije), vizualno osvježava ten te reteksturira kožu, što znači da pomaže suziti vidljivo proširene pore i umanjuje dubinu prvih linija i bora. 

Uz navedene kiseline, Clarionova je formula pametno zaokružena dodatkom ekstrakata sladića, zelenog čaja i ružičastog žednjaka te pantenolom i betainom. Ovi biljni sastojci djeluju protuupalno, štite od oksidativnog stresa, dodatno ujednačavaju ton kože i balansiraju količinu izlučenog sebuma, dok pantenol i betain vlaže i umiruju kožu. 

Clarion se, kao bilo koji drugi kemijski piling, preporučuje uvoditi polako u rutinu njege lica, u početku nekoliko puta tjedno ili svaku drugu večer. U ovom slučaju manje je više: za cijelo lice dovoljne su tri do četiri kapljice proizvoda što govori u prilog njegovoj snazi, ali i vremenu u kojem će vas bočica ovog seruma poslužiti. Potrebno ga je kombinirati s hidratantnim proizvodom bez aktivnih sastojaka u večernjoj rutini, a kroz dan kožu zaštitite od sunca, budući da su nove stanice kože osjetljivije na negativne učinke UV zračenja.