Recenzija: Kako probiotici djeluju na kožu?

Tamara Obrvan, zaljubljenica u skincare, probala je Gallinée suplemente i donosi svoje osobno iskustvo i rezultate nakon jednog potrošenog pakiranja.

Piše: Tamara Obrvan

Što kada problemi s kožom dolaze iznutra?

Iskoristit ću priliku da podijelim osobno iskustvo. Prošla sam godine i godine problema s kožom, crvenila, reakcija, keratosis pilarisa, pretjerane suhoće... Dakle svega. Svega, ne pretjerujem. Ne samo na koži, već posvuda. Sve dok nisam shvatila da je kod mene to izazvano intolerancijama na određene namirnice.

Kroz dvije godine od izbacivanja namirnica iz prehrane, stanje se značajno poboljšalo, ali to nije bilo dovoljno. Laički sam, čitajući i istraživajući, zaključila da trebam obnoviti floru i faunu svog probavnog sustava i usvojila naviku pijenja probiotika nekoliko puta godišnje. Koliko mi je ovo pomoglo - ne mogu vam ni opisati.

Kad je Opposite doveo kod nas brend Gallinée, temeljen na održavanju zdravlja mikrobioma kože iznutra i izvana, morala sam probati njihove probiotike.

Zašto su Gallinée probiotici posebni?

Jedna kapsula ima jednako probiotika kao 25 probiotičkih jogurta, za njihovo djelovanje imamo prve znanstvene dokaze, a sadrže i vitamin B2 te selen, koji doprinose zdravlju i ljepoti kože. Postoji povezanost između zdravlja crijevnog mikrobioma te zdravlja i stanja kože - narušenost crijevnog mikrobioma može uzrokovati probleme s kožom. Probiotici pomažu održavanju homeostaze (prirodne ravnoteže) crijevnog mikrobioma, doprinoseći tako zdravlju čitavog organizma.

Što istraživanja kažu o probioticima koje koristi Gallinée?

Lactobacillus paracasei R0422: Može spriječiti gubitak vlage iz kože, čini kožu mekšom i smanjuje upale.

Lactobacillus rhamnosus R0011: Smanjuje rizik razvijanja ekcema te umiruje već postojeći ekcem.

Lactobacillus casei R0215: Čini kožu mekšom, stimulira imunološki sustav, regulira upale.

Gallinee probiotici

E sad, ja sam osoba koja nekoliko puta godišnje u ljekarni uzima svaki put iste probiotike, tako da sam ih probala mnogo i ono što mogu reći za ove je:

🎉 Ovo su prvi probiotici koji su me proveli kroz PMS bez ijednog prištića! 🎉

Ne samo prvi probiotici, prvi proizvod ikad da je baš u potpunosti spriječio da mi išta izbije u PMS-u. Išta, ne samo upalne akne.

Osim toga, primijetila sam manje crvenila i manju reaktivnost kože cijelog tijela te mi je inače izuzetno suha koža nogu i stopala bila normalna. 

Sada, dva tjedna nakon što sam ih prestala piti, mislim da vidim kako je koža manje jedra nego što je bila kad sam završila s pakiranjem.

Suplementi nisu zamjena za uravnoteženu prehranu, ali mogu biti koristan dodatak. Ako, kao ja, općenito imate problema s crijevnim mikrobiomom i to vam se očituje na koži, onda uzimanje suplemenata može poboljšati stanje kože.

Isplati li se probati ih? Da, ja mislim da se isplati. U najgorem slučaju će vam djelovati samo na probavu. 😁